දකුණු කොරියාවේ ශ්රී ලංකාවේ දැකිය හැකි බොහොමයක් එළවලු සහ පලතුරු දැකිය හැක. මා නොදැක්කේ ගස්ලබු සහ රතු ලුණු පමණි. මට බතලද කැමට අවස්ථාව හිමි විය. ඉතා හොද කිරි ඇත. බිත්තර වැහි වහලාය. සැම ආහාර වෙලකම බත් ඇත. මස් වලදී උරු මස් හරක් මස් සහ කුකුළු මස් ජනප්රිය වේ. අපේ දවල් ආහාරය පෙරවරු 12 ටත් රාත්රී ආහාරය සවස 06 ටත් ගන්නෙමු.
මගේ කොරියානු යෙහෙලියක් පැවසුවේ කොරියානුවන ගෙදරදී ට වඩා බැහැරට ගිය විට වැඩිපුර ආහාර ගැනීමට උනන්දු වන බවයි. මෙසේ ආහාර ගැන සැලකිලිමත් වීමේදී මා දකුණු කොරියාවේ කෘෂිකර්මාන්තය ගැන අන්තර් ජාලය ඔස්සේ සෙවුවෙමි. පහත කරුණු එහි සම්පින්ඩනයක් වේ.
දකුණු කොරියාවේ කෘෂිකර්මාන්තය එහි ආර්ථිකයේ කොටසකි. එහි කෘෂිකර්මාන්තය පිළිබද සුවාබවික සම්පත් අතහැර දමා නොමැත. රටින් 2/3ක් කදු හා උස් බුමිය. රටේ බුමියෙන් 22% ක් කෘෂිකාර්මික බුමි වේ. දකුණු කොරියාවේ වැදගත්ම බෝගය සහල් වේ. සහල් නිෂ්පාදනය සමස්ත දාන්ය නිෂ්පාදනයෙන් 90% ක් විය. එය ගොවිතැන් ආදායමෙන් 40% ක් වේ. අනිකුත් දාන්ය වර්ග අනෙකුත් රටවලින් ආනයනය කරනු ලැබේ.
දකුණු කොරියාවේ වර්දනය වන ආර්ථික සහ නාගරීකරණය හමුවේ කෘෂිකාර්මික බිම් අඩුවෙමින් පවතියි. තවද ග්රාමීය ජනගහනය ග්රාමීය ප්රදේශ වල සිට නගර දක්වා සන්ක්රමනය වේ.
දකුණු කොරියාවේ කෘෂිකාර්මික සහයෝගිතාවය වෙනුවෙන් ජාතික කෘෂිකාර්මික සහයෝගිතා ෆෙඩරේෂණය පිහිටුවා ඇත. එය රට පුරා වියාප්ත වූ සංවිදානයකි. එය කෘෂිකාර්මික බැංකු කටයුතු, කෘෂිකාර්මික ද්රවිය බෙදා හැරිම සහ කෘෂිකාර්මික නිෂ්පාදන විකිණීම සම්බන්දයෙන් කටයුතු කරනු ලැබේ.
No comments:
Post a Comment